Jesper Kviberg Social Club of Music

Straight from the soul (2010)

Artogrush music

cd1

En 22 sånger lång dubbel-CD som innehåller kompositioner av nästan alla i bandet plus några väl valda “standards”! “Straight from the soul” har fått fint mottagande!

Say Yes to Love (2007)

Artogrush music

cd2

Jan Olsson ( Sånska dagbladet och DIG music), skrev “För mig är “Say yes to love” en av 2007 års allra bästa, svenska jazzplattor. Därmed basta!” Femina skrev: “Sätt på denna cd i bilen och känn dig som Scarlett Johansson på väg till en filminspelning”. VF skrev: “Bandet har ett storstadssound som doftar asfalt, betong, svett och parfym… ett enastående famntag om jazzens mest exclusiva ingredienser…Magnus Kjellstrand sjunger sensationellt bra!”

Jesper Kviberg Social Club of Music bildade jag för att få chansen att spela med mina kompisar!
Dicken Hedrenius (trombon)

träffade jag under tiden som jag spelade med “Gugge Hedrenius Big Blues Band”. Dicken är en obegripligt underbar jazzmusiker med stort, varmt sound. Dicken levererar de mest halsbrytande solos- häng med på en spännande resa!

Charlie Malmberg (barytonsax), Magnus Kjellstrand (sång, altsax och tvärflöjt) och Peter Forss (bas)

träffade jag på musikhögskolan i Stockholm och vi bildade en jazzkvartet “Magnus Kjellstrand Love Song Qvartet”! Vi spelade ofta på fester och hade några underbara sommargiggs på Gotland och i Frankrike i några år. Vackra romantiska sånger ur den “Amerikanska sångboken” var i huvudsak vår repertoir. Alla tre underbara musiker och nära vänner.

Fredrik Lindborg (tenorsax)

En underbar tenorist! Fantastisk improvisatör med underbart sound och hög “jazzfaktor”! Ny i bandet sedan 2011-Välkommen!

Johan Setterlind (trumpet)

träffade jag i Monica Borrfors kvintett. Johan spelar helt fantastiskt med en underbar inlevelse, intrigitet och ljuvligt sound!

Calle Bagge  (piano)

En kväll när jag spelade ett gig på Hotell Amaranten i Stockholm hade vi ingen pianist. Det ringdes febrilt, alla verkade upptagna, men till slut fick vi tips om en ung kille som skulle vara bra. Vi skakade hand och började spela och efter 30 sekunder så kände jag instinktivt att “den kille måste jag ha med i mitt band”! Det var förstås Calle Bagge! Jag som t.om. spelade några minnesvärda gånger med Calle pappa, Lasse Bagge, som precis som Calle var en underbar musiker och människa.

Recensioner

Underhållningsorkestern som levererar jazz av bästa märke” – Hudiksvalls tidning

“Mästerkockar som rör om i jazzgrytan” – Sundsvalls tidning

Musik fylld med lust och spelglädje” – OrkesterJournalen nr.11 2007

“Den rena hantverksskickligheten kommer på köpet; ingen i sällskapet har något sådant att bevisa. – Dagens Nyheter om skivan “Say Yes to Love”

“Till veckans platta utser jag i dag glatt “Say Yes to Love” med Jesper Kviberg Social Club of Music. För den som till äventyrs inte vet vem Jesper är, kan jag tala om att han – sedan flera år – är en av våra alldra bästa trummisar. Runt sig har han samlat ett gäng med svenska elitmusiker och tillsammans bjuder de på tidlös, snyggt arrangerad och okomplicerad jazzmusik, som bör tilltala de flesta.” – Jan Olsson, Skånska Dagbladet 1 dec 2007

“En alldeles sällsamt generös, vänlig och rolig konsert av åtta herrar som lyckas med bravaden att leverera jazz av bästa märke och på samma gång fresta en att vilja gradera upp det numera nästan bortglömda begreppet underhållningsorkester.” – Bosse K Pettersson, Hudiksvalls tidning, om spelningen på Café August Nov 2005

“Trumslagaren Jesper Kvibergs grupp Social Club of Music har en oborstad dynamik som få andra grupper och det beror på att kapellmästaren samlat en rad musikanter som alla drar åt samma håll och verkar ha riktigt, riktigt roligt när de lirar. Det låter så avslappnat om Magnus Kjellstrand när han spelar trumpet eller sjunger på Sinatra-manér. Dubbel-cd:n med oktetten visar att man behöver absolut inte krångla till det för att föra jazzen framåt!” – Göran Engström om cd:n Straight from the soul

“För sextonde året i rad var det dags för Jazz på Nyköpingshus. En av kvällens höjdpunkter var Mats “Dicken” Hedrenius trombonsolo tillsammans med basisten Lars Ekman.”

“Mer blues men mycket röjigare blev det med pådrivande trummisen Jesper Kviberg och hans åttamannaband: fem blås och tre komp. Och bara egna låtar i tufft modernt arrad stil men ändå lättlyssnat och roligt.”

– Fride Jansson om Jazz på Nyköpingshus 2008

Länkade recensioner

HALLANDS NYHETER OM CD:N STRAIGHT FROM THE SOUL
ORKESTERJOURNALEN OM CD:N SAY YES TO LOVE
MUSIC ROW OM CD:N SAY YES TO LOVE
VÄRMLANDS FOLKBLAD OM SOCIAL CLUB OF MUSIC
JESPER KVIBERGS SOCIAL CLUB OF MUSIC SPELADE POSITIV MUSIK I ANEBY
FASCHING OM SOCIAL CLUB OF MUSIC
JESPER KVIBERG OM JAZZ OCH ROCK
ORKESTERJOURNALEN OM SPELNINGEN PÅ FASCHING, 11 MARS 2011

RECENSION FRÅN VÅR SPELNING PÅ TÄBY JAZZKLUBB (16/10-11) HITTAR DU HÄR

RECENSION FRÅN VÅR SENASTE SPELNING (1/2-12) HITTAR DU HÄR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s